Biográfia

Eliza Jane Taylor-Cotter, ismertebb nevén Eliza Taylor ausztrál színésznő.  Melbournben született, Ausztráliában 1989-ben. Szülei elváltak. Anyja író és grafikus, míg nevelőapja a stand-up komédia világában dolgozik. Vér szerinti apja egy melbourni kávézó tulajdonosa. Van három féltestvére, két lány édesanyjától, és egy fiú édesapjától. A Calder High Schoolban tanult, fiatalkorában tengerbiológus akart lenni. 

Legelső szerepét a 2003-ban indult ‘Pirate Islands’ (Kalózsziget) nevű sorozatban kapta, Sarah Reddinget személyesítette meg 26 epizódon keresztül. Ugyanebben az évben szerepelt a ‘The Sleepover Club’ (Pizsamaparti) című sorozatban, ahol Rosie Cartwrightot alakította, valamint szintén 2003-ban kapta meg debütáló szerepét a ‘Neighbours’ sorozatban, mint Janae Timmins. A sorozatban összesen 158 részben játszott. Eliza eredetileg Lana Crawford szerepére jelentkezett, de a karaktert végül Bridget Neval személyesítette meg. 2007-ben otthagyta a sorozatot, hogy az Államokban folytassa pályafutását. Döntését az segítette, hogy a sorozatban szüleit játszó színészeket kiírták a sorozatból és új szereplők kerültek volna a helyükre. Taylor a történtekről így nyilatkozott: “Egyszerűen úgy éreztem, ez már nem az a család, mint amihez én három éve csatlakoztam”. A színésznővel egy időben többen is elhagyták a sorozatot. 2007-ben jelölték a Best Female kategóriában az Inside Soap Awardson.

2004-ben vendégszerepelt a ‘Blue Heelers’ (Kisvárosi zsaruk) krimisorozatban. 2006-ban a ‘Blue Water High’ (Szörfsuli) tinisorozatban tűnt fel, mint Heidi Lee egy rész erejéig. 2007 novemberében az Egyesült Királyságba utazott, ugyanis szerepet kapott a ‘Weymouth Christmas Lights’ című darabban, melyet decemberben kezdtek el játszani, majd a ‘Christmas Pantomime’-ben láthatták a nézők – ugyanitt – mint Hófehérke. 2008-ban a ‘Rush’ (A hajsza) sorozatban szerepelt egy rész erejéig. 2009-ben leginkább vendégszerepeket kapott olyan sorozatokban, mint a ‘Packed to the Rafters'(Család csak egy van) vagy az ‘All Saints’ (Szentek kórháza). Egy rövidfilmben, a ‘The Laundromat’-ban is láthattuk, mint Amy. 2010-ben a ‘City Homicide’-ban játszott. 2012-ben tűnt fel újra a képernyőkön, először a ‘Howzat!’ mini sorozatban, majd a ‘6 Plots’ című drámában. 2013-ban a ‘Mr & Mrs Murder’ sorozatban kapa meg Sarah szerepét, akit egy epizódban alakított. Ugyanebben az évben szerepelt a ‘Patrick’ és a ‘Natural’ rövidfilmekben. A ‘Nikita’ című sorozatban egy riporter szerepében láthattuk az év végén. 

2013. március 1-jén bejelentették, hogy Eliza Taylor játssza majd a The CW legújabb poszt-apokaliptikus drámája – a ‘The 100’főszereplőjét, Clarke Griffint. Eliza az egyik interjúban elmesélte, hogy már éppen készült visszautazni Ausztráliába, mikor hívást kapott a menedzserétől, hogy a sorozat producerei szeretnék, ha elmenne egy meghallgatásra. Aznap este elolvasta a forgatókönyvet, és imádta. Másnap elment a találkozóra és végül megkapta a szerepet. Állítása szerint az egész élete megváltozott. Mindeközben még 2014-ben a ‘November Man’ című filmben alakította Sarah-t, Pierce Brosnan és Olga Kurylenko mellett.

‘The 100” sorozat első epizódját 2014. március 19-én, egy szerdai napon vetítették. az első évad sikereihez mérten májusban berendelték a második évadot, amely október 23-án startolt el a csatornán. Tavasszal a készítők egy harmadik évadot is berendeltek, melyhez júliusban elkezdőtek a forgatások. 2016. január 23-án tért vissza a képernyőkre a sorozat. Márciusban a csatorna berendelte a népszerű sci-fi tévéműsor negyedik évadát is, melyhez 2016. júliusában kezdődtek el a forgatások. A negyedik évad 2017. februárjában debütált. Hazánkban is bemutatásra került 2017. januárjában a nagysikerű széria, mely ‘A visszatérők’ címen fut a Spike csatornán. Az ötödik évad  2018-ra várható.

2017-ben Eliza főszerepben látható a ‘Thumper’ című filmben Lena Headey oldalán, mint Kat Carter.